De Lierse kruisnetvisser

Een monografie over een uniek scheepstype

Auteur Koen De Vriese

In deze monografie beschrijft Koen De Vriese, voorzitter van de School voor Scheepsmodelbouw, de historische achtergrond en de bouw van de Lierse kruisnetvisser. Ook de rol van dit unieke scheeptype in het verenigingsleven komt aan bod.

In de periode 2019-2021 bouwt de School voor Scheepsmodelbouw een model van een Lierse palingschuit. Dit gegeven vormt de aanleiding tot deze publicatie. Daar over deze typische Lierse visboot bitter weinig informatie is terug te vinden, leek het zinvol de erg verspreide gegevens over dit vaartuig te bundelen en aan te vullen met nieuwe informatie. Het standaardwerk van Gaston en Roland Desnerck ‘Vlaamse Visserij en Vissersvaartuigen’ besteedt amper drie zinnen aan dit scheepstype. Met deze studie over een vrijwel onbekend scheepstype vult de School deze leemte op.

Deze brochure is te verkrijgen via de School en kost € 20 (verzendkosten niet inbegrepen). Met portkosten voor een verzending binnen België en verpakking inbegrepen sturen we je het boek voor een bedrag van € 28. Voor Nederland bedraagt de totale kostprijs (boek, verpakking, portkosten) € 35,50.

Geïnteresseerd? Gebruik het bestelformulier. Of kom naar de School (als de coronabeperkingen voorbij zijn). Dan heb je de brochure meteen… zonder verzendkosten.

Bestelformulier brochure ‘De Lierse kruisnetvisser’

Ik bestel hierbij de brochure ‘De Lierse kruisnetvisser’ van Koen De Vriese en stort – voor de brochure met inbegrip van de verzendkosten en verpakking – het vereiste bedrag op bankrekening:

BE90 7370 4184 4732
bij KBC (BIC: KREDBEBB)

Gelieve het boek te sturen naar volgend adres:

  * verplicht

  Jouw gegevens op het bestelformulier van de School voor Scheepsmodelbouw zijn enkel bestemd voor de afhandeling van uw bestelling. Deze gegevens worden niet aan derden doorgegeven.

  Schrijf (opnieuw) in voor de gratis e-nieuwsbrief

  • Formaat brochure:
   L 215 x B 155 x D 14 mm
  • Gewicht brochure:
   410 gr
  • Prijs brochure:
   € 20
  • Prijs brochure en verzendkosten:
   – voor België: € 28
   – voor Nederland: € 35,50