Al ooit in een School geweest waar men alleen maar minibootjes maakt?

                   

In de School voor Scheepsmodelbouw zijn er geen ‘saaie’ lessen. Men leert er al doende schaalmodellen maken van historische schepen die van de 18de tot begin 20ste eeuw gebouwd werden op de werven van de stroomgebieden van de Schelde, IJzer en Maas. Zo blijft het nautische erfgoed bewaard.

In tegenstelling tot een klassieke school zwijgen de modelbouwers geen moment. Kom dus zeker met hen een praatje maken over hun fantastische scheepsmodellen.

Programma

  • Open deur
  • Uitleg over hoe een bootje te maken, demo’s touwslagen,…
  • De leraar aan het woord over de windstreken om 11 uur, over zeekaarten om 14 uur en over het peillood om 16 uur

Win een van de drie leuke werkbakken

Ook de schottelvlet ISKRA, een heuse boot, is van de partij. Kom met je kind(eren) of kleinkind(eren) en neem een foto van hem of haar of hen allemaal (alleen of in groep) met de ISKRA als decor. De drie winnende foto’s krijgen een werkbak gevuld met … jawel …werktuigen om te knutselen.

Deelnemen is eenvoudig. Post de foto van je kind of kleinkind met de ISKRA op je Facebook met de hashtag #wineenwerkbak. Op zaterdag 30 april 2022 bekijkt de School op de middag alle posts met de juiste #. De drie inhoudelijk correcte foto’s met de meeste likes winnen elk een werkbak. De School neemt via Facebook contact op met de winnaars. De te winnen werkbakken en inhoud zijn gericht op kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Waar

Provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode, School voor Scheepsmodelbouw, Sint-Ursmarusstraat 135, 9200 Baasrode

Wanneer: Erfgoeddag – thema School op zondag 24 april 2022 van 10 tot 18 uur

Covid-safe

Gratis

In samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen / Provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode en de erfgoedwerking van Dijk92.